A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

МОЛОДЬ ОБИРАЄ ЗДОРОВ’Я

Дата: 29.03.2018 12:02
Кількість переглядів: 796

«Поведінка є таким самим джерелом патології, як гени й середовище... Неправильна поведінка людей є більш частою причиною їхніх захворювань, аніж зовнішні дії чи слабкість природи людини» , — вислів відомого українського лікаря Амосова М.М., що актуалізує для молоді проблему захворювань, які є результатом нездорового способу життя. Хоча на перший погляд очевидним є те, що ведення здорового способу життя важливе для збереження здоров’я кожної людини, не всі люди достатньо проінформовані про здоровий спосіб життя, а деякі свідомо ним нехтують. Але ж маючи міцне здоров’я, набагато легше йти до своїх мрій, досягати успіхів у навчанні і роботі! Тож з метою популяризації серед учнівської молоді здорового способу життя, запобігання негативним проявам у молодіжному середовищі, виявлення й підтримки талановитих дітей 20 березня 2018 р на базі комунального закладу Шалигинської селищної ради «Шалигинська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» було проведено І етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров’я».

У фестивалі приймали участь команди комунальних закладів Шалигинської селищної ради «Шалигинська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів»(команда «Перчина») і «Соснівський навчально – виховний комплекс: загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад “Теремок”»( команда «Надія нації»).

Журі фестивалю – конкурсу відзначило відповідальність, згуртованість та підготовленість команд. Виступ кожної команди відзначався особливістю: літературно – музична міні – композицію команди «Перчина» журі визнало більш оригінально оформленим. На думку журі, у міні – композиції було продемонстровано кращі хореографічні здібності. В той же час, оцінюючи літературно – музичну міні – композицію команди «Надія нації» журі відзначило злагодженість виступу команди, емоційну потужність, життєстверджувальну спрямованість.

У конкурсі фотографій за сумою балів журі перемогу здобула команда «Надія нації», у конкурсі плакатів – журі віддало перевагу команді «Перчина».

У кінці заходу журі провело тематичну вікторину, під час якої команди відповіли на 15 питань, в результаті чого з рахунком 7:6 перемогу здобула команда «Надія нації».

Підбивши підсумки, журі визнало рівноцінність виступів команд, адже виступи обох команд гармонійно поєднувались, ніби доповнюючи зміст єдиної для всіх важливої теми збереження здоров’я.

Подібні заходи, що проводяться в закладах освіти формують у молоді поняття про здоровий спосіб життя, розвивають здатність систематично дбати про здоров’я, навчають пропагувати здоровий спосіб життя, успішно будувати омріяне щасливе майбутнє. Важливо при цьому розуміти, що запорукою здоров’я людини є не лише турбота про себе, але й етичні та моральні цінності людини. Тож необхідно прагнути до того, щоб позитивне мислення і свідома поведінка людей була невід’ємним елементом сучасного українського суспільства, щоб молодь обирала здоров’я!

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Шалигинської селищної ради

Лельоткін В.С.



« повернутися

Вхід для адміністратора