A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Педагоги Шалигинської громади зустрілися на серпневій конференції

Дата: 30.08.2018 15:31
Кількість переглядів: 203

Напередодні початку навчального року 2018-2019, а саме 30 серпня педагоги Шалигинської громади зібралися в будинку культури смт. Шалигине на традиційній Серпневій конференції, що була організована відділом освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради.

Літо закінчилося і діти підуть до школи. В умовах реформування освіти оновлені класи Нової української школи зустрінуть першокласників, які по - новому будуть здобувати освіту. Відповідно до рішення 21  сесії Шалигинської селищної  ради 7 скликання 29 серпня 2018 року, визначено опорний заклад у громаді - Комунальний заклад Шалигинської селищної ради «Шалигинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Тепер педагоги опорного закладу чекають на покращення матеріально – технічної бази, що буде сприяти підвищенню якості надання освітніх послуг для учнів середньої та старшої школи. З реформуванням освіти перед вчителями постають нові виклики та потреба змінюватись, розвиватись по – новому та шукати нові підходи до учнів і організації освітнього процесу в закладах освіти. Змінюватись, вдосконалюватись та займатись самоосвітою варто не лише вчителям, але й вихователям дошкільних закладів. Необхідно звернути особливу увагу на формування у дітей позитивних рис характеру, корисних звичок та компетентностей щоб підготувати дітей до Нової української школи.

Під час урочистої частини конференції, начальник відділу освіти, молоді та спорту Абрютін Руслан Володимирович привітав освітян громади, після чого надав слово заступнику селищного голови Матосовій Галині Олександрівні, яка привітала педагогів з початком навчального року, побажала відчуття повноти життя, терпіння, творчих сил, натхнення, щастя і довгої людської пам’яті.

Потім начальник разом з головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради провели урочисте відкриття заходу і виступили перед освітянами зі спільною промовою, в якій йшлося про нові напрямки роботи щодо реалізації державної політики в системі дошкільної і загальної середньої освіти, про підсумки роботи за минулий навчальний рік, про досягнення і позитивне у роботі педагогічних колективів. Також у своїй промові закликали педагогів налагоджувати конструктивне спілкування та взаємодію в закладах освіти, прагнути до перемоги над лінощами, невіглаством, безкультурністю, байдужістю і незнанням.

Після усіх побажань та позитивних настанов, вчителі були запрошені на секційні заняття, на яких колеги змогли поспілкуватися, поділитися ідеями і переживаннями, налагодити контакт та підтримати одне одного.

З новими силами, натхненням і рішучістю педагоги вже третього вересня проведуть свої перші уроки в новому навчальному році, і вже у цьому році вони почнуть втілювати в життя нову освітню реформу, яка покликана підвищити якість надання освітніх послуг в українських школах.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Шалигинської селищної ради Володимир Лельоткін

 



« повернутися

Вхід для адміністратора