A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Військово – патріотична гра «Джура» у Шалигинській громаді

Дата: 16.05.2018 16:13
Кількість переглядів: 212

Патріотична учнівська молодь Шалигинської ОТГ зібралась на стадіоні смт Шалигине для участі у І етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2018, який був організований 15 травня відділом освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради.

У грі взяли участь 3 рої від закладів освіти Шалигинської селищної ради, а саме: рій «Дикі бджоли» Шалигинської ЗОШ, рій «Сварківські козаки» Сварківського НВК, рій «Соснівська Січ» Соснівського НВК. Кожен рій включав в себе 8 осіб, шість хлопців і двоє дівчат.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради Лельоткін В. відкрив захід, зазначивши, що гра «Джура» є чудовою можливістю для учнів відчути дух козацтва, вшанувати пам’ять предків - козаків, пропагувати здоровий спосіб життя і активні форми дозвілля.

У напруженій командній боротьбі, яка тривала близько п’яти годин, учасники та їхні ройові продемонстрували свої знання, вміння та практичні навички у таких видах змагань: «Впоряд» (стройова підготовка, стройова пісня), «Ватра» (мистецька композиція), «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Рятівник» (надання долікарняної допомоги), «Відун» (інтелектуальні змагання з історії України), та «Перетягування канату». Учні проявили на всіх етапах гри злагодженість, вміння працювати в команді, мужність, кмітливість, фізичну та військову підготовку.

За рішенням складу суддівської колегії І етапу найбільшу кількість балів здобув рій «Дикі бджоли», і зайняв почесне І місце.  Рій «Сварківські козаки» зайняв ІІ місце, рій «Соснівська Січ» зайняв ІІІ місце.

Урочисте нагородження переможців гри відбудеться на святі Останнього дзвоника. Бажаємо учасникам міцного здоров’я, любові до Батьківщини, подальших успіхів і перемог!

Спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Шалигинської селищної ради

Лук’янова М.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора