A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

ВІДБУВСЯ ТУРИСТИЧНИЙ ЗЛІТ У ШАЛИГИНСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 01.08.2018 16:25
Кількість переглядів: 230

 

У дружньому колі зібралися команди чотирьох громад для участі у спортивно - розважальній програмі, присвяченій ІІ туристичному зльоту Шалигинської селищної ради, яка проходила 26-27 липня 2018 року на території с. Сваркове. Всього участь приймали 6 команд: від Новослобідської ОТГ – «Слобожани-Оба-На»; від Зноб – Новгородської ОТГ – «Медуза»; від Березівської ОТГ – «Шок»; від Шалигинської ОТГ було представлено 3 команди: «Магніт» смт. Шалигине, «Brostar mafia» с. Соснівка, «ООО Крошки» с. Сваркове.

Святкова лінійка розпочалася підняттям державного прапора України капітанами команд. Нових вражень, гарного відпочинку, позитивних емоцій, приємних знайомств та перемог у змаганнях цього дня побажали учасникам спортивно - розважальної програми голова Шалигинської ОТГ Матвієнко Ю.В., голова Березівської ОТГ Артеменко Н.М., голова Новослобідської ОТГ Гаркавенко О.О., координатор Офісу реформ Сумського РВ АМУ Мельник Н.М. та начальник відділу освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради (головний суддя змагань) Абрютін Р.В.

Визначним у цьому заході стало те, що між головами об’єднаних територіальних громад відбулося обговорення перспектив співпраці для подальшого розвитку громад у сфері фізичної культури, спорту, економіки та розвитку інфраструктури.

Перший день змагань розпочався з конкурсу «Робінзон», у якому капітани команд показали  свою спритність, тренованість, витримку  та жагу до перемоги.  Після обіду команди прийняли участь у змаганнях з волейболу. Боротьба учасників була настільки запеклою, що фінал довелося перенести на наступний день. А далі за програмою пройшли конкурс «Розпилювання колоди» і конкурс «Візитка», в якому команди представили надзвичайно артистичні і веселі номери. Загалом перший день приніс учасникам багато вражень і минув дуже швидко. Для учасників спортивно – розважальної програми та відпочивальників, які проявили цікавість до заходу на свіжому повітрі проводилася культурна програма, дискотека від коменданта табору Ардинцева В.В. та з живою музикою від гурту «Інший вимір».

Другий день розпочався з конкурсу на кращий табір, зарядки та прибирання у таборі. Суддівська бригада за поданням коменданта табору відзначила найактивнішу участь Шалигинської команди «Магніт» у прибиранні табору. Далі пройшли такі етапи програми як фінал з волейболу, туристично – екстремальна естафета, конкурс «Краща туристична страва», «Розпалювання багаття», «В’язання туристських вузлів», «Дартс».

Якісне і безпечне проведення туристичних змагань було здійснене завдяки туристичному спорядженню (туристичні системи, туристичні мотузки і кріплення), які ТОВ «РОСТОК-ХОЛДИНГ» в особі Козлова М.В. подарувало Шалигинській громаді.

За два дні учасники зустрілися зі старими товаришами, знайшли нових друзів, відпочили та отримали потужний заряд позитивних емоцій. Два дні пройшли у напруженій боротьбі  за перемогу, але це було весело і атмосфера у таборі була дружньою.

Після завершення змагань настав час підбивати підсумки. На святковій лінійці вишикувалися усі команди в очікуванні результатів. Селищний голова Ю.В. Матвієнко відзначив високий рівень підготовки команд і вручив переможцям та учасникам заслужені нагороди: дипломи, кубки та цінні туристичні призи. За підсумками змагань, підбитими суддівською бригадою місця розподілилися наступним чином: третє місце посіла команда «Слобожани-Оба-На» (Новослобідська ОТГ), друге місце – «Шок» (Березівська ОТГ), а перемогу здобула команда «Магніт» (смт. Шалигине). За перемогу у окремих видах програми команди були також нагороджені дипломами та цінними призами. Додатково головний суддя змагань відзначив призами за актину допомогу в організації та проведенні заходу суддю – організатора Миколу Кекшука та активного учасника команди Березівської громади, який проводив ранкову зарядку.

З надією на те, що наступного року буде можливість знову зустрітися вже на ІІІ туристичному зльоті Шалигинської селищної ради учасники і гості, прибравши за собою місце таборування, попрощалися одне з одним і відбули додому.

 

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради Володимир Лельоткін


« повернутися

Вхід для адміністратора