A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ, З ДНЕМ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 07.05.2021 17:12
Кількість переглядів: 216

Шановні колеги!

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”. Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Офіційне гасло пам’ятних заходів – “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку.

ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Українські ветерани зробили значний внесок у перемогу в Другій світовій, тож День перемоги над нацизмом викарбований в національній пам'яті не одного покоління.

Це свято важливе для нашого народу й нашої історії. День перемоги – символ мужності та згуртованості заради вищої мети – спільної перемоги.

На жаль, з року в рік, учасників у Другій світовій війні залишається все менше, і кожен українець зобов’язаний дякувати їм за мирне небо над головою.

Світла пам'ять загиблим у боях за визволення, захист честі та гідності рідного народу. Земний уклін героям війни, які зуміли вижити у страшному пеклі ворожих навал та крізь усе життя пронесли любов до Батьківщини.

Наш святий обов’язок — шанувати безцінний подвиг ветеранів, зберегти спогади очевидців кривавих років війни для наступних поколінь. На жаль, українська земля і досі жадана для деяких країн. Військові події на сході України, що досі тривають, показують нашу згуртованість, єдність, мужність українського народу. Ми продовжуємо боротьбу за мир та нашу землю.

Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради вітає ветеранів та щиро бажає міцного здоров’я, родинного благополуччя та мирного неба.

Пам’ятаймо, що перемога над нацизмом далась нам та усьому світові надзвичайно високою ціною!

З Днем пам’яті та примирення! З Днем Перемоги!


« повернутися

Вхід для адміністратора