A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Вікторина «Українська незалежність (Сумський вимір)»

Дата: 26.08.2021 15:00
Кількість переглядів: 282

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України, з метою формування моделі історичної пам’яті, підвищення рівня патріотичної свідомості молоді області автори Сумського історичного порталу, експерти у галузі історії, краєзнавства та національно-патріотичного виховання в цілому розробили чергову вікторину «Українська незалежність (Сумський вимір)».

Вікторина представляє собою 30 цікавих питань, пов’язаних з історією уродженців Сумщини, які відстоювали та відстоюють волю та незалежність України та подіями, які відбувалися на території нашої області.

Вікторина буде відкритою постійно та доступна на Сумському історичному порталі за посиланням: https://history.sumy.ua/methodical-materials/forms/9408-viktoryna-ukrainska-nezalezhnist-sumskyi-vymir.html.

Нагадуємо, також, що фахівцями Сумського історичного порталу розширені технічні можливості подібних вікторин, а відповідний розділ розміщено на порталі у вкладці «МЕТОДИКА – ВКТОРИНИ» (https://history.sumy.ua/methodical-materials/forms.html).    

На даний час доступними є 4 вікторини, а саме:

1). Вікторина до 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка: https://history.sumy.ua/methodical-materials/forms/9389-viktoryna-do-207i-richnytsi-vid-dnia-narodzhennia-tarasa-shevchenka.html.  Розробник: к.ф.н. В'ячеслав Артюх.

2). Вікторина до 80-ліття Акту відновлення Української держави: https://history.sumy.ua/methodical-materials/forms/9385-viktoryna-do-80littia-aktu-vidnovlennia-ukrainskoi-derzhavy.html.  Розробники: к.і.н. Олександр Вовк; Геннадій Іванущенко, Віктор Рог.

3). Вікторина «Сумщина в Українській революції 1917-1921 років»: https://history.sumy.ua/methodical-materials/forms/9404-viktoryna-sumshchyna-v-ukrainskii-revoliutsii-1917-1921-r.html.  Розробник: к.і.н. Валерій Власенко.

4). Вікторина «Українська незалежність (Сумський вимір)»: https://history.sumy.ua/methodical-materials/forms/9408-viktoryna-ukrainska-nezalezhnist-sumskyi-vymir.html.   Розробники: В’ячеслав Артюх та Геннадій Іванущенко.

За результатами проходження цієї вікторини учасники традиційно отримуватимуть сертифікати, а перших три учасника, які нададуть всі вірні відповіді – пам’ятні призи.

Переможців усіх вікторин буде нагороджено під час обласного форуму національно-патріотичного виховання, що відбудеться орієнтовно в листопаді 2021 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора