A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

З Днем працівників освіти!

Дата: 01.10.2021 08:33
Кількість переглядів: 219

«Для тих, чия професія від бога»

 

Бути вчителем – це відчувати свою відповідальність, пишатися кожною перемогою, здобутою учнями. Усвідомлювати, що кладучи свою цеглину, ти допомагаєш будувати світ.

                                                                               Антуан де Сент Екзюпері

Учитель - найвище звання, яке існує в суспільстві. Людина починається з матері, з учителем вона продовжується. Будь-яка професія передбачає постійну роботу над собою задля безпосереднього росту як фахівця. Професія педагога окрім цього вимагає самовдосконалення особистості вчителя. При всьому розмаїтті методів навчання й виховання особистість педагога була і залишається його головним інструментом.

Бути вчителем - високе покликання. Праця вчителя нелегка: це відповіді на тисячі «чому», це гори різноманітної літератури, це кілометри шляху, пройдені по класній кімнаті, це кілограми зошитів, це радість спілкування з учнями, це гіркота свого безсилля в якийсь момент, це нескінченний пошук досконалості у всьому, прагнення дійти «до самої суті». Як і раніше, вчитель має бути зразком у всьому - в спілкуванні, культурі, манері триматися, своєї впевненості.

Покликання бути вчителем – це прагнення душі до саморозвитку, самовдосконалення, реалізація нелегкої місії на Землі.

Тож напередодні професійного свята всім педагогічним працівникам Шалигинської селищної ради висловлюємо щирі слова вдячності за великий талант, за постійний творчий неспокій і високу педагогічну майстерність.

Вихователь - це перший, після мами, вчитель, який зустрічається дітям на життєвому шляху.

Що може бути краще ніж вчити малят? Бачити їх зацікавленість в тому що розповідає їм вихователь.

Вихователь дошкільних установ навчає дітей азів самостійності, правилам поведінки у суспільстві, готує дітей до вступу до школи. Серед таких творчих та креативних людей, слід зазначити Шумицьку Л.В. (Сварківська філія), Грищенко Л.І. (Чернівська філія), Кобцеву Г.В. (ДНЗ «Горобинка»).

Ключовою реформою Міністерства освіти і науки України стала реформа шкільної освіти «Нова українська школа». Концепція НУШ кардинально змінює звичні підходи до здобуття повної загальної середньої освіти й організації освітнього процесу в старшій школі. Це – динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну та подальшу навчальну діяльність. Тобто формується ядро знань, на яке будуть накладатись уміння цими знаннями користуватися, а також цінності та навички, що знадобляться випускникам української школи у професійному та приватному житті.

Активно будують освітній процес, використовуючи сучасне обладнання, інтерактивні методи,  вчителі початкових класів Мазурова Г.М. (Шалигинської ЗОШ), Циганок Г.Г. (Сварківська філія), Каркаус Т.А. (Чернівська філія), Новікова К.В. (Соснівський НВК).

Л.М. Толстой писав: «Не той вчитель, хто отримує виховання чи освіту вчителя, а той, у кого є внутрішня впевненість у тому, що він є, повинен бути і не може бути іншим».

Висловлюємо слова вдячності  вчителям, Шаматрину М.В., Сєрих Л.М., Сєрих І.М. (Шалигинська ЗОШ), Солдатенко С.М.,  Власенко О.В. (Соснівський НВК), Обуховському С.І. (Сварківська філія), які розділили радість своїх учнів-переможців та учасників Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад. Зичимо не зупинятися на досягнутому!

Щирі  сердечні слова подяки, за мудрі поради, чуйне ставлення і справедливі настанови хочеться сказати ветеранам освітянської ниви Шрамченко В.П. (Сварківська філія), Махоніній  С.О., Гулаковій Н.О.(Шалигинська ЗОШ), Горовому В.О., Лігіньову В.В. (Соснівський НВК).  Ви допомогаєте учням долати непростий шлях осягнення знань. Бажаємо Вам міцного здоров’я, професійних відкриттів, бадьорості, сил і вдячних чуйних учнів.

Дякуємо Галушко Т.В., Гулаковій Н.О. (Шалигинська ЗОШ), Солдатенко С.М, Горовій Л.М.  (Соснівський НВК) за професіоналізм, відповідальність та сумлінне виконання покладених на вас  обов'язків під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання!

Позашкільна освіта Шалигинської селищної ради, спрямовується на формування у дітей та молоді патріотизму, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей Українського народу, любові до України безпосередньо через освітній процес у гуртках художньо-естетичного, еколого-натуралістичного, туристсько-краєзнавчого та інших напрямів творчості завдяки керівникам гуртків Гончаровій Л.А., Сєрих І.М. (Шалигинська ЗОШ) Лігіньову В.В., Кривенко В.М. (Соснівський НВК), Обуховського С.І. (Сварківська філія).

Психологічна служба закладів освіти систематично працює над актуальними проблемами сьогодення -  профілактикою булінгу та емоційного виснаження. Завдяки злагодженій роботі психологів підвищується ефективність педагогічного процесу, покращується психічне здоров’я та соціальне благополуччя учасників освітнього  процесу, за що і висловлюємо слова вдячності Абрютіній О.М. (Шалигинська ЗОШ) та Ілейко М.В. (Соснівський НВК), Самощенко О.С. (ДНЗ «Горобинка»).

Шановний вчителю! Ми дуже цінуємо Вашу працю й зусилля, які Ви спрямовуєте на те, щоб поділитися своїми знаннями з молодшими поколіннями. Ви робите величезний вклад у розвиток суспільства, адже всі учні –  це майбутні випускники, які завтра розбудовуватимуть нашу країну. Бажаємо Вам міцного здоров’я. Нехай всі складнощі відступають, а приємних подій у вирі Вашого життя стає дедалі більше. Зі святом!

                                            

                                                          З повагою,

                                                 Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

 


« повернутися

Вхід для адміністратора