A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

День Гідності та Свободи

Дата: 21.11.2021 08:15
Кількість переглядів: 121

21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначають День Гідності та Свободи. В Україні на державному рівні цей день відзначається з 2014 р. на честь початку двох революцій – Помаранчевої у 2004 р. та Євромайдану і Революції Гідності у 2013 р.

Цей день – символ боротьби і перемоги, символ єднання заради найвищих і найцінніших ідеалів цивілізованого, демократичного світу. Всупереч жорстокому тиску антидемократичного режиму українці об’єднались і відстояли своє право на вибір гідного життя.

Революція Гідності повернула людям віру в цінності свободи, гідності, самопожертви, а також кинула виклик диктаторству, подвійним стандартам, корупції.

Революція Гідності сколихнула всю країну хвилею нечуваного патріотизму і довела важливість національної ідеї. Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулося найважливіше для української нації – пробудження національної свідомості, власної ідентичності.

Гідність, свобода, незалежність, суверенність, демократія, патріотизм, мужність, героїзм – усі ці поняття стали особливо близькі кожному українцю. Ми продовжуємо свою боротьбу й надалі за свободу і цілісність своєї території, і зараз Україні потрібні не лише слова і підтримка, а й відповідальні вчинки, реальний захист її існування як суверенної, незалежної держави. Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну – Україну! Слава Україні!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора