A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Досягнення наших учнів та вчителів

Дата: 10.06.2022 08:33
Кількість переглядів: 115

Досягнення наших учнів та вчителів

Через складну епідеміологічну ситуацію, пов’язану зі світовою пандемією, та бойовими діями на території нашої держави 2021/2022 навчальний рік став самим найскладнішим для учасників освітнього процесу, вчителів та батьків за всю історію незалежної України. Але, незважаючи на всі обставини, освітяни тримали свій фронт і продовжували гідно виконувати  свої професійні обов’язки.

Заклади освіти вимушено перейшли до організації дистанційного навчання, використовуючи платформи Google Сlassroom, Мееt за вибором учителя та з урахуванням можливостей учня, брали участь в онлайн-семінарах та онлайн-форумах із використанням відеоінструментів Skype, Zoom або в чатах на платформах дистанційного навчання (наприклад, Вайбер групи) тощо.

Адміністраціями закладів освіти, вихователями, вчителями, практичними психологами та соціальним педагогом, керівниками гуртків була проведена значна робота щодо наповнення якісним контентом змісту дистанційної освіти в умовах воєнного стану.

Класоводи проводили консультування по телефону або ж онлайн за допомогою соціальних мереж та спеціально створених груп. Отже, злагоджена робота відділу освіти, педагогічних колективів, контроль з боку батьків - все це забезпечило засвоєння учнями навчального матеріалу.

У 2021/2022 навчальному році відбулося 22 (з них 14 онлайн) конкурси за участю учнів та вихованців закладів освіти.

2 роботи були відмічені в обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!» у номінації «Портрет (репортажний та студійний)» та нагороджені:

Шаматріна Ксенія, учениця 11 класу ОЗО Шалигинської селищної ради «Шалигинська ЗОШ школа І-ІІІ ступенів» грамотою Комунального закладу Сумської обласної ради - обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю (друга вікова категорія) та Кривенко Назар -  учень  5 класу Соснівського НВК дипломом ІІІ ступеню Комунального закладу Сумської обласної ради - обласний центр позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

У період з 06.11.2021р. по 19.12.2021р. проведено серед учнів 6-11 класів 7 олімпіад з навчальних предметів, а саме: українська мова та література, англійська мова,  математика, біологія, хімія, фізика, інформаційні технології.  

Традиційною стала участь школярів громади у Всеукраїнському  Міжнародному математичному  конкурсі «Кенгуру»,  Всеукраїнському природничому інтерактивному конкурсі «Колосок», у інтерактивній українознавчі грі «Соняшник» та у інтерактивній грі із зарубіжної літератури «Sunflover».

У ІІІ (обласному) етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2021/2022 навчальному році Шумицьку Єлизавету, ученицю 6 класу ОЗО Шалигинської селищної ради «Шалигинська ЗОШ школа І-ІІІ ступенів» визнано переможцем.

10 червня 2022р. настає дуже відповідальний етап – завершення освітнього процесу в умовах воєнного стану. В нашій громаді створено всі умови для завершення 2021/2022 навчального року. 30 учнів отримують свідоцтва про здобуття початкової освіти, 17 - свідоцтва про здобуття  базової середньої освіти та  15 випусників - свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. 2 учениці Соснівського НВК Гулакова Софія та Дудукова Дарина будуть нагороджені золотими медалями «За високі досягнення у навчанні».

Вітаємо всіх із закінченням цього нелегкого навчального року. Бажаємо миру нашій Україні, щасливого дитинства, шкільних років та чудових літніх канікул – дітям, терпіння і віри всім дорослим аби пережити ці складні часи.

 

З найкращими побажаннями,

відділ освіти, молоді та спорту

 Шалигинської селищної ради


« повернутися

Вхід для адміністратора