A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

День Державного Гімну України

Дата: 10.03.2023 08:11
Кількість переглядів: 29

10 березня, у нашій державі відзначають свято символу незламності українського народу — День Державного Гімну України. Це свято було затверджене у 2021 році 7 грудня Кабінетом Міністрів України. Сьогодні його впізнають і шанують в усьому світі.

Це наш  символом незалежності, свободи, волелюбності, незламності, віри та надії, душею української нації. Сьогодні він, як Прапор і Герб об’єднує українців у боротьбі з російським агресором.

Саме 10 березня 1865 року в польському місті Перемишль вперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Офіційно його музичну редакцію було прийнято Верховною Радою України Історія створення українського гімну сягає осені 1862 року, коли український етнограф, фольклорист та поет Павло Платонович Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», якому в майбутньому судилося стати національним, а згодом і державним гімном українського народу.

Додатково: У перекладі з грецької мови гімн  означає святкова пісня і є одним із символів будь-якої держави, ідентифікуючи її на міжнародних зібраннях, форумах, спортивних змаганнях.

Ми віремо, що Гімн лунатиме всією Україною і в день Перемоги над ворогом.


« повернутися

Вхід для адміністратора