A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Всеукраїнський день футболу

Дата: 29.04.2023 10:46
Кількість переглядів: 46

Сьогодні неофіційно відзначається Всеукраїнський день футболу, адже саме 29 квітня 1992 року свій дебютний матч зіграла наша національна збірна з футболу. З тих пір українські команди здобули багато звитяг на світових футбольних аренах. Нашій країні є чим пишатися в цьому напрямку. Чимало відомих футболістів і тренерів виховали вітчизняні клуби. Їхні досягнення і рекорди стали гордістю нашої нації. Згадаймо їхні імена: Лобановський, Прокопенко, Блохін, Заваров, Шевченко, Ребров, Дем`яненко, Безсонов та багато інших блискучих футболістів, які примножують славу українського футболу.

На жаль, за час повномасштабної війни із росією Україна втратила тисячі своїх синів та доньок. Не обійшла стороною ця страшна доля й вітчизняну футбольну спільноту. Хтось із футболістів, тренерів та фанатів віддав своє життя, зі зброєю в руках захищаючи рідну землю, а хтось трагічно загинув, знаходячись у тилу. Вічна їм слава!

Тим часом відомі футболісти активно допомагають українській армії, підтримують наших захисників та благодійні фонди. Щиро дякуємо кожному за активну громадянську позицію!

Та, попри війну, футбол в Україні розвивається, тренуються дітки, залучаючись до здорового способу життя та постійно удосконалюючи свою майстерність, відбуваються різні турніри. Віримо, що після нашої довгоочікуваної Перемоги над окупантами вже зовсім скоро великий футбол та вболівальники повернуться на всі стадіони у кожній нашій громаді!

З нагоди Всеукраїнського дня футболу вітаємо всіх прихильників, хто грає у футбол, вболіває за футбол, пропагує футбол, живе футболом! Хай ця надзвичайно захоплююча гра завжди буде для всіх нас надійним джерелом гарних новин та позитивних емоцій!

Разом – до Перемоги! Все буде Україна!


« повернутися

Вхід для адміністратора