A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Зі святом останнього дзвоника!

Дата: 02.06.2023 09:35
Кількість переглядів: 22

      Добігає кінця найскладніший в новітній історії України 2022-2023 навчальний рік.  Запровадження воєнного стану в Україні 24 лютого 2022 р. у зв’язку із повномасштабною збройною агресією спричинило значні виклики для системи освіти.

       Цей навчальний рік був для всіх нас непростим. Можна впевнено сказати, що він був надскладним за останні роки… Війна змінює наше життя, освіту, і ми маємо гнучко реагувати на ці виклики та забезпечити права дітей на освіту в таких умовах. Наш освітній фронт потребував згуртованості, чіткості, порозуміння. Незважаючи на всі обставини, ми спільно опанували такий новий освітній досвід, що з'явився в Україні і світі зовсім недавно, але вже встиг отримати своє місце в педагогічному середовищі, як навчання з використанням дистанційних технологій. Переваги та недоліки… головний меседж: вчителі, учні і їх батьки є справжніми партнерами у такому важливому процесі – процесі навчання. Незважаючи на важкі обставини на території нашої громади, всі учні та вчителі залишилися навчатися та працювати у наших закладах освіти. Завдяки Представництву Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ», благодійної організації «Благодійний фонд «СпівДія» ми змогли забезпечити  технічними пристроями всіх вчителів та учнів соціально незахищених категорій, які цього потребували для якісного онлайн навчання. На умовах співфінансування Сумської обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації та Шалигинської селищної ради змогли придбати шкільний автобус. За рахунок коштів Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних націй «ЮНІСЕФ» зробили поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту у «Опорному закладі освіти Шалигинської селищної ради «Шалигинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Шосткинського району Сумської області».

         Попри всі реалії, пов'язані з війною, наші вчителі робили все можливе, і не можливе  щоб учні мали змогу отримувати якісну освіту. І це не порожні слова, це справді титанічна праця! Педагоги гнучко адаптували формат проведення уроків відповідно до вимог безпеки, шукали дієві інструменти для навчання та психологічної підтримки школярів, налагоджували канали комунікації, застосовували  під час онлайн навчання ігри та конкурси,  які дозволяли учням з цікавістю бути на постійному зв'язку.  Із перших днів повномасштабного вторгнення росіян, у будні та вихідні, удень і ввечері, залишаючи родинні справи, знаходили час для плетіння маскувальних сіток, які були і є життєво важливі для наших військових на фронті. Спасибі Вам - за високий професіоналізм, знання, життєвий досвід, душевне тепло, креатив, уміння знаходити швидкий вихід у надзвичайних ситуаціях, і при цьому, залишатися педагогами, якими б не були виклики суспільства.

      Цьогоріч з рідним закладом освіти попрощаються 11 випускників. Нехай збудуться їхні найсміливіші мрії, а амбітні плани стануть реальністю.

Віра у майбутнє України вселяє переконливу надію в Перемогу над оскаженілим загарбником, який прагне знищити все українське на нашій рідній землі. Віримо, що учні закладів освіти повернуться до шкіл, до звичного нам усім освітнього процесу.

     Пишаємося кожною дитиною, кожним педагогом нашої громади. Дякуємо

освітянам за відданість професії та незламність.

    Бажаємо миру нашій Україні, терпіння і віри всім нам, аби пережити ці складні часи.

                                                                         З повагою, відділ освіти, молоді та спорту

                                                                                       Шалигинської селищної ради!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора