A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради

Новини

Родове дерево

Сім'я сильна, коли над нею дах один. Вивчати історію своєї сім'ї необхідно, саме вона виховує гордість за приналежність до свого роду, свого прізвища, бажання стати такими ж, як пращури. Дитина, яка дізнається про минуле своїх близьких, відчуває себе частиною великого і надійного цілого, вона занурюється в добру і вдячну атмосферу, необхідну для нормального розвитку. У дитинстві починає формуватися почуття відповідальності перед пам'яттю своїх предків. Причому прагнення «не засмутити маму», «не зганьбити своє прізвище, свій рід» є більш ефективним стримуючим початком, ніж будь-які покарання. А батькам вивчення минулого може розповісти про те, які схильності і таланти можуть бути у їхніх дітей, яким шляхом краще їх направити.           Ось і родини Шалигинської селищної ради з відвертим ентузіазмом 19 лютого взяли участь у конкурсі сімейних дерев-родоводів «Нехай квітує дерево родинне». На розгляд журі було представлено 8 родинних дерев, виготовлених родинами дошкільнят і школярів. Фантазії учасників не було меж. Адже створювати родовідні дерева дітям допомагали їх найближчі люди – мами, тата, бабусі, дідусі. Роботи були представлені в різних жанрах. Історії окремих сімей вражають глибиною досліджуваних поколінь.  Члени журі  відзначили оригінальність, стиль, глибину родів, цікавість родинних історій, чуттєвість та складність виконання. В ході обговорення кращою роботою було визнано родинне дерево Кравченко Аміни, учениці 3 класу комунального закладу Шалигинської селищної ради «Соснівський навчально – виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Теремок», яка і направиться для участі в обласному етапі. Цей проект вчить берегти пам’ять про свою родину, знати хто ми і якого роду діти. Ми вдячні дітям та їхнім батькам за активну участь у конкурсі, за якісно проведену пошукову і творчу роботу, за виховання власних дітей у найкращих традиціях українського народу. Спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Шалигинської селищної ради  Марина Лук’янова

11:06 24.02.2020

Приз ветеранів.

Досягнення ветеранів. 22 лютого 2020 року в с. Слоут відбулись фінальні ігри чмпіонату району з волейболу серед ветеранських чоловічих команд.  Попередньо, зайнявши перші та другі місця в зонах, у фіналі зустрілись команди:  смт Шалигине, с. Слоут, с.Некрасове, с.Полошки. В результаті зустрічей наша команда «Чайка» завоювала ІІ місце поступившись команді с.Некрасове.

09:20 24.02.2020

Увага! Коронавірус.

Заходи профілактики щодо недопущення захворюваності на коронавірус

08:36 07.02.2020

Різдвяний турнір Соснівка

Традиційно,  котрий рік,  проходить  волейбольний турнір у селі Соснівка. Цього року на змагання, 4 січня з'явилось  три команди: «Основа», «Ветерани», «Молодіжна». Боротьба на волейбольному майданчику спортивної зали Соснівського НВК була напружена. За результатами зіграних ігор місця розподілились наступним чином: І місце  виборола команда «Основа», ІІ місце здобула команда «Ветерани» і на ІІІ місці – команда «Молодіжна». Всі команди було нагороджено грамотами та призами. Вітаємо спортсменів з успішною участю у турнірі та дякуємо організаторам. Особливу подяку висловлюємо Дмитренко Сергію Анатолійовичу за активну участь та  допомогу у проведенні змагань.

16:36 13.01.2020

Різдвяний турнір Сваркове

Різдвяний волейбольний турнір За добрими традиціями на Новорічні свята в Сваркове проходить Різдвяний турнір з волейболу між осередками села. Тож і цей рік не є винятком. П’ятого січня шкільний спортзал зустрічав друзів у житті, але суперників на спортивному майданчику. У змаганнях прийняли участь чотири команди – «Соплинівка», «Загребелька», «Молодіжна» та «Осередок». На відкритті турніру був присутній голова Шалигинської селищної ради Ю.В. Матвієнко. Він привітав спортсменів з Новорічними і Різдвяними святами та вручив подарунки. Головний суддя змагань В.В. Ардинцев розповів учасникам про порядок визначення переможців. Ігри пройшли в дружній, товариській та по-спортивному напруженій боротьбі. За їх підсумками були визначені переможці. Відповідно, перше місце виборола команда «Загребелька», друге – «Молодіжна», третю сходинку посіли волейболісти «Соплинівки». Кращими гравцями було визнано Скляра Василя, Капицю Івана, Синельника Євгена та Ординцеву Ганну. 

15:42 13.01.2020

Різдвяний турнір Шалигине

Вперше, за декілька років, у Шалигине було проведено   Різдвяний турнір з волейболу  між  селищними командами. Третього січня 2020 року на волейбольному майданчику спортивної зали «Опорного закладу освіти Шалигинської селищної ради «Шалигинська  ЗОШ І-ІІІ ступенів» зібралось  чотири команди спортсменів різних вікових категорій , щоб вибороти звання кращої вуличної волейбольної команди. На загальному шикуванні прозвучав гімн України та був піднятий прапор змагань. З привітальним словом до спортсменів звернулися - начальник відділу освіти, молоді та спорту Абрютін Руслан, заступник голови Матосова Галина, колишній вчитель фізичного виховання , ветеран спорту Капорін Василь, які  привітали всіх з новорічними  і різдвяними святами  та побажали командам хорошої гри та перемоги. Капітани команд провели жеребкування і на першу гру вийшли команди «Центр» та «Цукровий завод». Гра проходила в дружній  атмосфері та взаємній повазі  до суперника, але все ж команда «Цукровий завод» виявилась сильнішою і з рахунком  2:0  отримала перемогу. Друга гра  відбулася  між командами «Ковйонки» та «Семенівки». Тут вже був присутній дух суперництва бо команди були рівні за підготовкою спортсменів. Гра є гра і з рахунком  2:1 перемогу здобуває команда «Семенівки». Далі   змагання пішли по колу і в підсумку ми отримали переможця цих захоплюючих змагань , ними виявилась дружня команда «Семенівки», а місця розподілились таким чином - друге місце у команди «Ковйонки», третє місце у команди «Цукровий завод», почесне  четверте місце у молодої команди , але дуже сильної спортивним духом і волею до перемоги команди «Центр». Після захоплюючих змагань було проведено нагородження усіх команд призами , вручені грамоти за зайняті місця та відзначені грамотами кращі гравці команд. Різдвяні змагання  показали , що у нас  є бойовий дух, воля до перемоги і багато спортсменів , які не байдужі до своєї маленької батьківщини і готові її захищати хоча б і в дружніх спортивних зустрічах. Ці змагання були дійсно феєрією  спорту. Дякуємо всім  ветеранам спорту, молоді селища за красиву і яскраву гру і задоволення.

15:23 13.01.2020

ХХ МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ІМЕНІ ПЕТРА ЯЦИКА

З нагоди святкування Дня української писемності та мови, з метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді 23 листопада на базі «Опорного закладу освіти Шалигинської селищної ради «Шалигинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» 26 талановитих учнів закладів загальної середньої освіти прийняли участь у ХХ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

17:23 15.12.2019

Стартував Х (ювілейний) Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

«Поки б’ються серця людей, звучатиме і голос Шевченка» – під таким гаслом 16 листопада на базі Сварківської філії «Опорного закладу освіти Шалигинської селищної ради «Шалигинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» розпочався Х (ювілейний) Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. 9 найкращих учнів закладів загальної середньої освіти продемонстрували свої знання з рідної мови, майстерність у володінні художнім словом через призму художнього спадку Тараса Шевченка, у своїх роботах, вони активно висвітлили життєву позицію і ще раз відкрити для себе світ Шевченкового слова. Довели що, «Слово Тараса Шевченка наповнює сьогодення важливими смислами, в центрі яких – утвердження людяності й гідності. Шевченкові образи – поетичні, прозові, малярські – об’єднують нас, утверджуючи понадчасовий потенціал генія.  

17:20 15.12.2019

Вхід для адміністратора